Muay Thai graduering

Om Muay Thai/Thai Boksen internationaal op de kaart te zetten is er een graduering systeem ontwikkeld die door middel van de kleuren van de Mongkols en Prajeads wordt weergegeven. Ze zijn onderverdeeld in ‘khans’.

Prajead (traditionele armband) en Mongkol (hoofdband)

Beginnende Muay Thai studenten trainen in het begin alleen, zonder partner en zonder materialen. Verwacht wordt dat ze zich beoefenen in de basistechnieken, zoals plaatsing van de voeten, afweertechnieken en aanvalstechnieken.

De wachttijd tussen de verschillende khans bedraagt minimaal 3 tot 6 maanden

1.Khan wit
2.Khan geel
3.Khan geel-wit
4.Khan groen

Gevorderde Muay Thai studenten leren technieken te beoefenen met partners, krijgen impacttraining en snelheid- en reflex training.

De wachttijd tussen de verschillende khans bedraagt minimaal 6 tot 9 maanden.

5.Khan groen-wit
6.Khan blauw
7.Khan blauw-wit
8.Khan bruin
9.Khan bruin-wit
10.Khan rood

De professional training bestaat uit kennis van de verschillende trainingsmaterialen en technieken, trainen met een partner en het beheersen van clinchen  en sparren.

De wachttijd tussen de verschillende khans bedraagt minimaal  6 maanden.

11.Khan rood-wit: training instructeur  – Kru Feuk Sorn
12.Khan violet: assistent instructeur  – Kru Phuchuay
13.Khan paars en wit: gekwalificeerde instructeur – Kru

De 14de zilveren khan (Ajarn) wordt gewaardeerd door IFMA / WMC Khan graderings commissie door kandidaatstelling door de  National Association for Distinguished Services to the Muay Thai at home.
De 15de gouden Khan (Grand Master – Ajarn Yai) wordt gewaardeerd door IFMA / WMC Khan graderings commissie wegens wereldwijde inzet voor Muay Thai. Dat geldt ook voor de 16de khan (Grand Master – Por Ra Ma Jarn)