kickboks combo’s

Voor je begint geldt altijd dat je eerst goed moet opwarmen, bijvoorbeeld door minstens 3 keer 1 minuut touwtje te springen. Daarna rekken en te strekken en dan pas beginnen te trainen. Om je training te begeleiden, kun je de gratis intervaltrainer van Tabata downloaden in appstore en installeren op je mobiel. Handig voor als je bijvoorbeeld setjes draait op de bokszak. Je kunt de app dan instellen, bijvoorbeeld 1.30 minuut werken en max. 30 seconden rust en dat 3 series. De geluidssignalen op je mobiel vertellen je wanneer je klaar bent en wanneer te beginnen.

De video’s zijn alleen maar om te laten zien hoe bepaalde technieken kunnen uitgevoerd worden. Wat daarna komt, aan counteren of aanvallen, is op dit punt dus even niet relevant.


Jab – jab – hoek – hoek
Een combinatie van jabs en hoeken. Twee keer een jab, gevolgd door twee hoeken. Blijf niet al te statisch staan, Beweeg een beetje naar links en rechts om je denkbeeldige vijand heen.


Jab – cross – lowkick (achterste been)
In deze combo staan we links voor en geven een lowkick na de jab en de cross. De lowkick komt meteen onder de cross door.


Jab – cross- lowkick (voorste been)
In deze combo staan we links voor. We geven een jab en een cross op de bokzak. Daarna geven we een lowkick met het voorste been door snel een wisselpas uit te voeren. We trekken het voorste been (links) snel naar achteren om dan een lowkick op het bovenbeen van de tegenstander te laten landen.


Jab – jab – hoek – bodyshot – high kick
Deze combo is ook veel gemaakt tijdens wedstrijden. Het is een kwestie van naar je lichaam luisteren en lichaamsmechanica begrijpen.
De combo begint met twee inleidende jabs (L) waarna wordt ingestapt en meteen een hoek (R), bodyshot (L) en high kick (R) volgen.

Meer info, combo’s en video’s volgen

Meer trainingstips en technieken: