Muay Thai lessen

Vanaf 1 juli 2020 is het bij Sportcentrum Tapia mogelijk om Muay Thai lessen te volgen op maandag-, donderdag- en vrijdagavond (zie rooster).

Muay Thai is een Thaise vechtsport die niet alleen maar technieken trainen en vechten is, maar ook een cultureel aspect heeft. Zo wordt aan het begin van de les op de Thaise manier gegroet, de Wai Khru,  en leren we je de Ram Muay, de traditionele dans die Muay Thai vechters uitvoeren voor hun partij in de ring.

Aangezien Muay Thai afstamt van Muay Boran, de oude vechtstijl die verboden is in wedstrijdvorm, leren we je ook oude technieken (Mae Mai) en vormen.

Voor sommigen heeft Muay Thai veel overeenkomsten met kickboksen maar je moet het zo zien: een kickbokser kan per definitie geen Muay Thai en een Muay Thai vechter kan wel kickboksen. Daarnaast heeft Muay Thai een paar extra vechttechnieken, namelijk het clinchen, het gebruik van de ellebogen en het uit balans brengen van de tegenstander (vegen). Daar waar kickboksen voornamelijk gaat om het gericht hard slaan en trappen is Muay Thai meer een strategische vechtsport.

Grote namen in deze vechtsport zijn Nokweed, Changpuek Kiatsongrit, Rodtang Jitmuangnon, Dieselnoi Chor Thanasukarn, Samart Payakaroon, Liam Harrison, Saenchai Sinbimuaythai aka Seanchai Sor Kingstar, Yodsanklai Fairtex en Buakaw Por Pramuk aka Buakaw Banchamek. In Nederland was een van de meest bekend Muay Thai vechters Ramon Dekkers, Gilbert Ballantine enzovoorts.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om altijd twee keer een gratis proefles mee te draaien. Registreren voor een proefles kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s