Impact training

Sporters die ervoor kiezen om een vechtsport te beoefenen, kunnen verwachten zo nu en dan ook een tik te krijgen. Dat kan een schop zijn of een stoot. Train je al wat langer en beheers je de K-1 technieken, weet je hoe je de meeste trappen en stoten kunt blokken. Maar er kan er altijd onverwachts eentje door je dekking komen. En die moet je dan nemen.

(foto: screenshot YouTube)

Vaak is het zo dat vooral beginnelingen het moeilijk vinden om een klap te incasseren. De meeste trappen of stoten die je krijgt tijdens een training zijn vaak niet eens met volle kracht. Alleen men schrikt er meer van dan dat het werkelijk pijn doet.

Door middel van impact training leer je op een gecontroleerde manier omgaan met de impact van een trap of stoot.

Geleidelijk aan word je geleerd hoe je dit moet leren opvangen en hoe je hiermee moet omgaan, zodat je niet meer schrikt als je een keer een tik krijgt. Dit maakt je weerbaarder en geeft je meer zelfvertrouwen.

Uiteraard is respect voor elkaar hierbij belangrijk en betekend ‘nee’ of ‘stop’ ook daadwerkelijk ‘nee’ of ‘stop’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s